Cursussen/Workshops

Programma 2021:

‘Dansen op de (Zoete) Aarde’:  Even nog wat warmer weer, maar zie je het alweer voor je?
In de avondzon … je voeten in het frisgroene gras …  een zachtkoele luchtstroom langs je huid … het gevoel van jouw beweging, de ervaring van vrijheid  …! In de beschutting van de perenbomen je heerlijk laten wiegen op mooie muziek en in contact met jouw levensenergie …! Muziek kan zo helpen om in verbinding te komen met jezelf, met wat je voelt en ervaart. Muziek heeft zo veel kracht, het opent je en raakt je tot diep in je cellen. Bewegen op muziek die je raakt, maakt dat je gaat stromen en laat je als vanzelf een beetje dansen. En wat is er heerlijker dan te dansen in de natuur, op moeder aarde, dansen met de wind, dansen in jouw beweging …!     
Deze dansworkshop bestaat uit (soms meditatief) bewegen, ademen, dansen om je lijf weer te laten stromen, in verbinding te komen met jezelf en je het gevoel te geven dat je leeft! 
Je bent vrij om op blote voeten te dansen of op makkelijke zachte schoenen. 
Fijn om kleding aan te doen waar je je vrij in kunt bewegen.
Data:  vrijdagavond 21mei en 25juni van 19:00 –  20:30u. Deelname €5= incl. thee
Locatie: de Zoete Aarde, Broekwegzijde 195, Zoetermeer. Deelname alleen na aanmelding!

 

Programma wat is geweest:

‘De Kracht van ademen’: Cursus van 5 avonden om meer bewustzijn te krijgen op de ademhaling en de natuurlijke ademstroom te bevrijden. Ademen is een levensbehoefte … en meer dan dat!
De adem begeleidt ons het hele leven, van de eerste tot de laatste ademzucht. De adem is een spiegel van jezelf, door je adem te ervaren kun je jezelf ervaren. ‘Dat beneemt mij de adem’, ‘een lange adem hebben’, ‘buiten adem zijn’. Deze uitdrukkingen laten zien dat de adem iets vertelt over onszelf en onze manier van leven. Alles om je heen heeft invloed op je ademhaling, denk hierbij aan muziek, stress, inspanning, maar ook gedachten en emoties. Zelfs simpelweg het sluiten van je ogen doet al iets met je adem.
Tegelijkertijd heeft omgekeerd de manier waar op je ademt veel invloed op hoe je je voelt.
Bij stress verkleinen de ruimtes in het lichaam, zodat er letterlijk te weinig ruimte is om gemakkelijk en diep door te kunnen ademen, met als gevolg een hoge adem, kortademigheid, benauwdheid en andersoortige klachten. Door aandacht voor en oefenen met de adem leer je ruimtes in het lichaam te openen en te ervaren, met als resultaat dat de adembeweging daar wakker wordt. Ademen is net als water, het stroomt overal naar toe waar plek is. Bij het oefenen met de adem leer je je eigen ruimtes te ontdekken en bewust in te nemen. Door het openen van ruimtes kan de adem vrij gaan stromen, zodat je je ontspannen en energieker voelt. Een vrije en volle ademhaling is een verademing!
In deze cursus zal aandacht voor de adem steeds terugkomen als een rode draad die je kunt gebruiken om meer bij jezelf te blijven. Het is een ontdekkingsreis in jezelf in het Hier-en-Nu.
Data: 11/4 – 25/2 – 10/3 – 24/3 – 7/4  van 19:30uur – 21:30uur
NB. De aanvang van deze cursus is 2 weken uitgesteld, dus de eerste avond valt op 25/2 en de laatste avond op 21/4 !

Daarbij is dinsdagavond inmiddels volgeboekt, er is nog een extra mogelijkheid bijgekomen op de maandagavond.
Data: 24/2 – 9/3 – 23/3 – 6/4 – 20/4 van 19:30uur – 21:30uur

Kosten: €95,= Gemakkelijke kleding aan te bevelen.

Voor meer informatie of aanmelding, bel of mail gerust