Cursussen/Workshops

Programma 2023:

‘Dans je Zelf:   Dansen helpt je om in het NU  te komen en je te bevrijden van dát wat je tegenhoudt om je vrij te voelen. Dansen is een heerlijke manier om uit je hoofd te komen en je te verbinden met je lichaam. Laat je meenemen door de muziek en door je eigen ademritme.
Als je jezelf danst betekent dat dat jij jezelf toestaat er te mogen zijn. Zowel ingetogen als uitbundig, zowel onzeker als stevig, zowel verlegen als geraakt. Dan ben je bij jezelf, dan bén je vrij! Alles is goed, want jij bent goed precies op jouw unieke manier. 
Door te bewegen laat het denken je los, en bevrijd je jezelf van spanning en stress. Hierdoor komt er ruimte, ruimte voor jou .. Ont-moet jezelf in je eigen unieke beweging.
Dansen op het ritme van je ziel, daar kan je toch alleen maar blij van worden ..?
Wil je het een keer komen ervaren? Je bent van harte welkom!

Locatie: Vrije school ‘de Vuurvogel’, Schansbos 5, Zoetermeer 
Data najaar 2023: 16/9 – 14/10 – 18/11 – 16/12 van 10:00u – 11:30u. / Kosten €12,50 
Voor aanmelding stuur een mailtje naar: zijndoorzien@hotmail.com 

‘De Kracht van ademen’: Cursus van 5 avonden om meer bewustzijn te krijgen op de ademhaling en de natuurlijke ademstroom te bevrijden. Ademen is een levensbehoefte … en meer dan dat!
De adem begeleidt ons het hele leven, van de eerste tot de laatste ademzucht. De adem is een spiegel van jezelf, door je adem te ervaren kun je jezelf ervaren. ‘Dat beneemt mij de adem’, ‘een lange adem hebben’, ‘buiten adem zijn’. Deze uitdrukkingen laten zien dat de adem iets vertelt over onszelf en onze manier van leven. Alles om je heen heeft invloed op je ademhaling, denk hierbij aan muziek, stress, inspanning, maar ook gedachten en emoties. Zelfs simpelweg het sluiten van je ogen doet al iets met je adem.
Tegelijkertijd heeft omgekeerd de manier waar op je ademt veel invloed op hoe je je voelt.
Bij stress verkleinen de ruimtes in het lichaam, zodat er letterlijk te weinig ruimte is om gemakkelijk en diep door te kunnen ademen, met als gevolg een hoge adem, kortademigheid, benauwdheid en andersoortige klachten. Door aandacht voor en oefenen met de adem leer je ruimtes in het lichaam te openen en te ervaren, met als resultaat dat de adembeweging daar wakker wordt. Ademen is net als water, het stroomt overal naar toe waar plek is. Bij het oefenen met de adem leer je je eigen ruimtes te ontdekken en bewust in te nemen. Door het openen van ruimtes kan de adem vrij gaan stromen, zodat je je ontspannen en energieker voelt. Een vrije en volle ademhaling is een verademing!
In deze cursus zal aandacht voor de adem steeds terugkomen als een rode draad die je kunt gebruiken om meer bij jezelf te blijven. Het is een ontdekkingsreis in jezelf in het Hier-en-Nu.
Data najaar: 9/10 – 23/10 – 6/11 – 20/11 – 4/12 van 19:00 – 21:15u. / Kosten €125,= 

Voor meer informatie of aanmelding, bel of mail gerust 

Programma wat is geweest:

‘Oefenen in Leven’: Vanuit de fijne sfeervolle ruimte van de Adventskerk wordt deze reis van 8 avonden speciaal aangeboden voor vrouwen die verdieping zoeken. Zodat vrouwen op deze manier herkenning kunnen vinden bij elkaar
en het gevoel krijgen niet alleen te staan in hun zoektocht. De Latifa meditatie is een vorm van mediteren waarbij het Latifa gebed gebruikt wordt als leidraad. Het Latifa gebed komt uit het soefisme en is gebaseerd op de 7 kwaliteiten, die ons als mens houvast geven, maar waar we door onze aangeleerde patronen niet altijd makkelijk bij kunnen komen.
De Latifa is een reis van 7 stappen die allen resoneren in een plek in ons lichaam. Door in contact te komen met deze kwaliteiten komen we in contact met wie we ten diepste zijn, komen we bij onze essentie. Deze cursus zal ik aanbieden vanuit een lichaamsgerichte benadering, dit betekent dat het ademen alsook oefeningen gebruikt zullen worden worden om nog meer de verbinding met jezelf te kunnen ervaren.
Je bent van harte welkom!
Locatie: Adventskerk, Julianalaan 3, Zoetermeer