Cursussen/Workshops

Programma 2020:

‘De Kracht van ademen’: Cursus van 5 avonden om meer bewustzijn te krijgen op de ademhaling en de natuurlijke ademstroom te bevrijden. Ademen is een levensbehoefte … en meer dan dat!
De adem begeleidt ons het hele leven, van de eerste tot de laatste ademzucht. De adem is een spiegel van jezelf, door je adem te ervaren kun je jezelf ervaren. ‘Dat beneemt mij de adem’, ‘een lange adem hebben’, ‘buiten adem zijn’. Deze uitdrukkingen laten zien dat de adem iets vertelt over onszelf en onze manier van leven. Alles om je heen heeft invloed op je ademhaling, denk hierbij aan muziek, stress, inspanning, maar ook gedachten en emoties. Zelfs simpelweg het sluiten van je ogen doet al iets met je adem.
Tegelijkertijd heeft omgekeerd de manier waar op je ademt veel invloed op hoe je je voelt.
Bij stress verkleinen de ruimtes in het lichaam, zodat er letterlijk te weinig ruimte is om gemakkelijk en diep door te kunnen ademen, met als gevolg een hoge adem, kortademigheid, benauwdheid en andersoortige klachten. Door aandacht voor en oefenen met de adem leer je ruimtes in het lichaam te openen en te ervaren, met als resultaat dat de adembeweging daar wakker wordt. Ademen is net als water, het stroomt overal naar toe waar plek is. Bij het oefenen met de adem leer je je eigen ruimtes te ontdekken en bewust in te nemen. Door het openen van ruimtes kan de adem vrij gaan stromen, zodat je je ontspannen en energieker voelt. Een vrije en volle ademhaling is een verademing!
In deze cursus zal aandacht voor de adem steeds terugkomen als een rode draad die je kunt gebruiken om meer bij jezelf te blijven. Het is een ontdekkingsreis in jezelf in het Hier-en-Nu.
Data: 11/4 – 25/2 – 10/3 – 24/3 – 7/4  van 19:30uur – 21:30uur
NB. De aanvang van deze cursus is 2 weken uitgesteld, dus de eerste avond valt op 25/2 en de laatste avond op 21/4 !

Daarbij is dinsdagavond inmiddels volgeboekt, er is nog een extra mogelijkheid bijgekomen op de maandagavond.
Data: 24/2 – 9/3 – 23/3 – 6/4 – 20/4 van 19:30uur – 21:30uur

Kosten: €95,= Gemakkelijke kleding aan te bevelen.

Voor meer informatie of aanmelding, bel of mail gerust 

‘Dansen op de (Zoete) Aarde’:  Je voeten in het frisgroene gras … de zachtkoele luchtstroom langs je huid …
ademruimte om je heen … en tegelijkertijd de beschutting van de perenbomen … je heerlijk laten wiegen op mooie muziek en in contact komen met jouw levensenergie …!
Muziek helpt je om in verbinding te komen met jezelf, met wat je voelt en ervaart.  Muziek heeft zoveel kracht, het opent je en raakt je tot diep in je cellen. Bewegen op muziek die je raakt, maakt dat je gaat stromen en laat je als vanzelf een beetje dansen. En wat is er mooier dan te dansen in de natuur,  je voeten op moeder aarde, dansen met de wind, dansen met de bomen. 
Deze workshop bestaat uit (meditatief) bewegen, ademen, dansen om je lijf weer te laten stromen, om verbinding te maken met je jezelf en je het gevoel te geven dat je leeft!
Datum: dinsdag 15/9 van 19:00 – 20:30u. Kosten €5=
Locatie: de Zoete Aarde, Broekwegzijde 195, Zoetermeer
Deelname alleen na aanmelding op zijndoorzien@hotmail.com