Cursussen/Workshops

Pagina bekijken

Programma 2019:

‘De Kracht van Ademen’ :
Cursus van 5 avonden om meer bewustzijn te krijgen op de ademhaling en de natuurlijke ademstroom te bevrijden.
De adem is een spiegel van jezelf. Door je adem te ervaren kun je jezelf ervaren. ‘Dat beneemt mij de adem’, ‘een lange adem hebben’, ‘buiten adem zijn’. Deze uitdrukkingen laten zien dat de adem iets vertelt over onszelf en onze manier van leven. Alles om je heen heeft invloed op je ademhaling, denk hierbij aan muziek, stress, inspanning, maar ook gedachten en emoties. Zelfs simpelweg het sluiten van je ogen doet al iets met je adem. Tegelijkertijd heeft omgekeerd de manier waar op je ademt veel invloed op hoe je je voelt. Bij stress verkleinen de ruimtes in het lichaam, zodat er letterlijk te weinig ruimte is om gemakkelijk en diep door te kunnen ademen, met als gevolg een hoge adem, kortademigheid, benauwdheid en andersoortige klachten. Door aandacht voor en oefenen met de adem leer je ruimtes in het lichaam te openen, met als resultaat dat de adembeweging daar wakker wordt. Bij het oefenen met de adem leer je je eigen ruimtes te ontdekken en bewust in te nemen. Door het openen van ruimtes kan de adem vrij gaan stromen, zodat je je ontspannen en energieker voelt.
In deze cursus zal aandacht voor de adem steeds terugkomen als een rode draad die je kunt gebruiken om meer bij jezelf te blijven. Elke bewuste ademhaling brengt je direct in het Hier en Nu.

Door volledig te ademen kun je je hart bereiken, het maakt je meer open, ontspannen en zacht …
Daarnaast kan een vollere ademhaling helpen bij overmatig piekeren, onrustig slapen, relativeren van angstgevoelens, ontladen van fysieke spanning en stress, en brengt het je meer in contact met je gevoelens en emoties.
Adem is de bron van onze levensenergie. Ze verbindt ons met het leven en met ons ZIJN in spirituele zin. Ze brengt je nieuwe energie, zelfvertrouwen en levenslust!
Een vrije en volle ademhaling is een verademing!
Data: 5/2 – 12/2 – 19/2 –  5/3 – 12/3 van 19:30 u. – 21:30u.
Kosten: €75,= Gemakkelijke kleding is aan te bevelen.

‘Heldinnen van Zoetermeer’:                                                         
Op de Internationale Vrouwendag 2019 geef ik voor het 4e jaar een workshop.
Dit keer is het thema: ‘Heldinnen van Zoetermeer’.

Op deze avond staan vrouwen in het daglicht… en ja in iedere vrouw schuilt een heldin!
Veel vrouwen zijn zich hier niet bewust van en tonen eerder de neiging zichzelf
‘naar beneden te praten’, dan zichzelf een schouderklopje te geven. Zelfs bij het krijgen van een compliment is het ontvangen hiervan soms lastig.

De valkuil is dat we ‘over onszelf heen gaan’ om te bewijzen dat we waardevol zijn, wat ons uiteindelijk opbrandt …
We onderwaarderen en veroordelen onszelf, vinden onszelf niet ‘de moeite waard …!
Dat is er vaak van jongs af aan al ingeslopen, door de omgeving en de maatschappij, waarin we zijn opgegroeid. En er is veel moed en vertrouwen nodig om voor onszelf te gaan staan. Het erkennen van wie we zijn, en het herkennen van onszelf in elkaar, kan helpen het vertrouwen in ons te laten groeien. In deze workshop wil ik hier aan bijdragen met lichtheid en plezier, om ons vrouwen te laten ervaren dat wij allen heldinnen zijn!    
Datum: 8/3 van 21:00 – 22:00uur / Entree is €5,= (voor de gehele avond incl. workshops, optredens en kraampjes)
De zaal is open vanaf 18:30uur. Locatie: Stedelijk College, van Doornenplantsoen 1, Zoetermeer / zie ook: http://www.vrouwendagzoetermeer.nl/programma.html

‘De weg naar binnen …’:
Deze serie van 3 avonden speciaal voor vrouwen, is er op gericht meer in contact komen met jezelf en op zoek te gaan naar jouw kracht, liefde, eigen wijsheid en levensenergie.
Hoe kunnen we onszelf afschermen van invloeden van buitenaf en ons meer focussen op onze eigen verlangens en gevoelens?
Hoe komen we los van verwachtingen, oordelen, moetens?
Dit alles lijkt voor vrouwen vaak meer ‘een ding’ te zijn dan voor mannen.
Op deze avond is er ruimte voor lichaamsgerichte oefeningen en meditatie om ruimte te maken voor wie jij werkelijk bent, wat je werkelijk voelt en verlangt. Je gaat jezelf meer als geheel ervaren, en leert met compassie te kijken naar dat wat in jou leeft.
Zo kom je in aanraking met je eigen vrouwelijke (zachte) kracht, dit geeft een gevoel van stevigheid en vertrouwen.
Dit proces samen met andere vrouwen te beleven geeft veel (h)erkenning en steun. Samen volgen we de weg naar het hart, de weg naar heling, ontspanning en plezier!
Deze avonden zijn niet los van elkaar te volgen.                 
Let op, aangepaste data: 14/5 – 21/5 – 28/5 van 19:00u – 21:30u. Locatie n.t.b.
Kosten: €60,= Gemakkelijke kleding is aan te bevelen.

Voor meer informatie of aanmelding, bel of mail gerust …