Meditaties

Programma 2019:

‘Leven-in-aandacht’:  Iedere eerste zaterdagochtend van de maand is er een meditatie vanuit boeddhistisch-christelijke inspiratieDit bestaat uit mediteren onder begeleiding van muziek, poëzie, woorden ter bezinning, het zingen van mantra’s, een lichaamsgerichte meditatie en momenten van stilte.
Deze meditatie verzorg ik samen met mijn man Toon Vessies, geestelijk verzorger.
Locatie is Adventskerk, Julianalaan 3, te Zoetermeer. Deelname is kosteloos, een bijdrage voor de kerk is welkom.
Eerstvolgende bijeenkomst 7 september van 9:30 – 10:30u. Inloop vanaf 9:15u.

‘Nadabrahma Meditatie’: Actieve meditatie waarbij je eigen stem de ingang is naar verstilling.
Geluid maken is voor de mens een belangrijke vorm van expressie!
En toch is het wonderlijk hoe veel van ons geleerd hebben onszelf in te houden. Het inhouden van geluid is nergens goed voor en zorgt daarentegen voor verkramping in keel- en borstgebied en een afgeknepen ademhaling.

Deze meditatie is gebaseerd op een Tibetaanse techniek die oorspronkelijk in de vroege ochtenduren beoefend werd. Maar ook op elk ander uur van de dag werkt de meditatie verbindend en helend.
De meditatie duurt een uur en bestaat uit 3 fasen die allemaal zittend worden beoefend.
In de 1e fase wordt er vanuit een open houding klank gemaakt, die het lichaam in beweging zet en aanzet tot vibratie. Deze vibratie opent en maakt ons sensitief. In de 2e fase volgt er een herhalende beweging vanuit de armen en daarna is er stilte.
De werking van deze meditatie is ontspannend, voedend, zuiverend, openend en harmoniserend.

Ervaring met lichaams- of ademwerk heb je niet nodig. Makkelijke kleding is aan te bevelen.
Je bent van harte welkom in de Adventskerk, Julianalaan 3, te  Zoetermeer. Deelname is kosteloos, een bijdrage voor de kerk is welkom.
Graag van te voren aanmelden! Datum: 9/2 van 15:00 –
16:30u. Inloop vanaf 14:45u.

Hartchakra Meditatie’ : Wil je graag meer leven vanuit je hart? Dan wil ik je, in de verstillende en sfeervolle omgeving van de Adventkerk graag uitnodigen voor een Hart Chakra Meditatie … Advent betekent: ‘naar het Licht toe gaan’,  wat heel symbolisch is voor de weg naar het hart, de weg naar liefde.

Alles in ons ontstaat uit liefde
of het verlangen er naar …

Het hartchakra, in het Sanskriet ook wel Anahata chakra genoemd, is in ontwikkeling vanaf het 4e levensjaar tot ongeveer het 7e levensjaar. Op deze leeftijd ga je voor het eerst relaties aan, je ontwikkelt meer empathie. Het hartchakra staat voor liefde, liefde voor jezelf en liefde voor je omgeving. Er wordt vaak gezegd dat je eerst van jezelf moet houden voordat je van anderen kunt houden. Maar om van jezelf te houden is het ook belangrijk te leren ontvangen …
Als je hart gesloten is sluit je je af voor jezelf en voor anderen en kun je je eenzaam en afgesloten voelen. Je bent in balans als je kunt geven en ontvangen vanuit een open hart.
Deze meditatie gaat over het reinigen en het openen van het hart, het gaat over geven en ontvangen, en brengt je op de weg van vrede, gezondheid en meer balans. De meditatie is voortgekomen uit de eeuwenoude soefitraditie en stelt ons in staat meer van uit het hart te ervaren.
De bewegingen in deze meditatie gaan in alle windrichtingen, noord, oost, zuid en west, waarbij je oude verbruikte energie loslaat en nieuwe schone energie tot je neemt. Vanuit het hart ben je in verbinding met de rest van het lichaam. Het is belangrijk het hart open te houden om alle energie vrij door het lichaam te kunnen laten stromen. Deze meditatie bestaat uit bewegen, verstillen, muziek en vooral … ervaren.
Ervaring met lichaams- of ademwerk heb je niet nodig. Makkelijke kleding is aan te bevelen.
Je bent van harte welkom in de Adventskerk, Julianalaan 3, te Zoetermeer. Deelname is kosteloos, een bijdrage voor de kerk is welkom.
Graag van te voren aanmelden! Datum: 30/3 van 15:00 –
16:30u. Inloop vanaf 14:45u.

‘Mediteren in de natuur’: Zondag blijft voor mij altijd een speciale dag, een dag die uitnodigt om tot rust te komen. Mediteren kan hierbij helpen, de tuin van ‘Moeder Aarde‘ is een heerlijke plek hiervoor. Je kunt er de helende werking van de natuur ervaren, zodat je zintuigen zich als vanzelf meer openen, en er in jou een gevoel van rust en ruimte kan ontstaan.
Mediteren betekent met aandacht zijn bij wat ons beweegt … in ons en buiten ons …
D
eze meditatie brengt de focus in het lichaam en op de ademhaling. Een deel ervan bestaat uit zachte oefeningen met als doel de energie in het lichaam meer te laten doorstromen, waardoor je als vanzelf ontspant. Ik nodig je van harte uit …!
Data: 26/5 – 30/6 – 25/8 – 8/9 Locatie: Buurttuin Zoete Aarde, Broekwegzijde 195, Zoetermeer.
Entree €5,= incl. koffie/thee. Aanmelden niet nodig.