Meditaties

Programma voorjaar 2021:

‘Leven-in-aandacht’:  Iedere eerste zaterdagochtend van de maand is er een meditatie vanuit boeddhistisch-christelijke inspiratieDit bestaat uit mediteren onder begeleiding van muziek, poëzie, woorden ter bezinning, het zingen van mantra’s, een lichaamsgerichte meditatie en momenten van stilte.
Deze meditatie verzorg ik samen met mijn man Toon Vessies, geestelijk verzorger.
Natuurlijk kunnen ook wij hierbij niet om enkele ‘corona-proof’ aanpassingen heen, maar hierdoor laten we ons niet tegenhouden en we gaan ervan uit dat de intentie van het weer samenkomen onze verbinding voedt ..!
Dit kun je bij aankomst verwachten: De ingang van de kerk bevindt zich nu aan de zijkant van de kerk, waar je ook gelijk je handen kunt wassen bij binnenkomst. De stoelen staan op ruime afstand van elkaar, waarbij een ‘stel’ of familie natuurlijk bij elkaar zitten. Dit betekent voor het geheel dat er minder plaatsen beschikbaar zijn, dus graag op tijd aanmelden! Verder wordt het zingen van mantra’s in deze periode vervangen door het luisteren naar mooie muziek.
De eerstvolgende bijeenkomst is zaterdag 1 mei van 9:30u. – 10:30u. / Inloop vanaf 9:15u. Na afloop is er helaas geen thee. Locatie: Adventskerk, Julianalaan 3, Zoetermeer /Deelname kosteloos, eigen bijdrage voor de kerk is welkom.
Aanmelden via email: zijndoorzien@hotmail.com / Alleen na bevestiging van je aanmelding kun je deelnemen!  
NB. Op zaterdag 3 april is er een ‘Licht en lente’ meditatie (zie hier onder..)

‘Licht en lente Meditatie’ op Paasavond: Helaas is onze jaarlijkse Kerstavond afgelopen jaar niet doorgegaan. Ontzettend jammer, en mede hierom willen Toon en ik niet weer een heel jaar wachten! Perspectief is nodig in deze tijd. Dus wij staan te popelen om nu eens een Speciale licht- en lenteachtige Paasavondmeditatie voor jullie te verzorgen! Deze keer op zaterdagavond voor Pasen. En natuurlijk mag hierbij de ‘the Sound of Love’ niet ontbreken!
Dus wij zijn heel blij dat ook Linda, Peter en Olivier hier weer van harte aan willen bijdragen met hun prachtige instrumenten en heerlijke klankenspel.
Deze speciale Paasavond zal bestaan uit een lichaamsgerichte meditatie, poëzie, woorden ter bezinning en een lichtritueel. Wij gaan er helemaal van uit dat het door kan gaan en verheugen ons al op de voorbereidingen!
Datum: zaterdag 3 april van 20:00uur tot 21:30uur, inloop vanaf 19:30uur.
Helaas is deze meditatie geannuleerd!

Locatie: Adventskerk, Julianalaan 3 in Zoetermeer / deelname kosteloos / eigen bijdrage is welkom
Toegang is beperkt!
Aanmelden via e-mail:  zijndoorzien@hotmail.com   Aanmelden nodig voor deelname!  

Afgelopen programma najaar 2020:

‘Meditatie op Kerstavond’: We zijn onderweg naar Kerst … en ook dit jaar, juíst dit jaar willen Toon en ik een speciale hartverwarmende Kerstavondmeditatie verzorgen! Binnen de afstand die voelbaar is, hebben we het juist nu zo nodig dat we ons verbonden weten in de bedding van elkaars aanwezigheid, dit zal deze avond nog meer betekenis geven.
Deze keer zal de meditatie plaats vinden op een locatie die ruimte biedt aan de maximaal 30 mensen om iedereen op een veilige manier te kunnen ontvangen. De meditatie zal dus niet plaatsvinden in de Adventskerk, maar in de mooie sfeervolle aula van de Vrije School in Meerzicht. Dit betekent ook tijdig opgeven als je erbij wilt zijn!
Deze speciale Kerstavond avond bestaat uit een lichaamsgerichte meditatie, poëzie, woorden ter bezinning en een lichtritueel. Daarnaast zijn we heel dankbaar opnieuw te mogen genieten van de ‘the Sound of Love’, waarbij Linda, Peter en Olivier ook dit jaar weer van harte aan deze avond bijdragen met hun prachtige instrumenten en warme klankenspel!
Locatie: Vrije School ‘de Vuurvogel’, Schansbos 5, Zoetermeer / Deelname kosteloos, eigen bijdrage is welkom, en wordt gedoneerd aan de Adventskerk Zoetermeer. Aanmelden via mail : zijndoorzien@hotmail.com / Aanmelden nodig voor deelname! Helaas geannuleerd!

Dansmeditatie: Verlang je er ook weer zo naar om  je vrij te kunnen bewegen? Verlang je er ook zo naar je weer te kunnen verbinden met jezelf en de wereld om je heen? Juist nu is het zo belangrijk om in beweging te blijven, en de beweging van de dans helpt je om dichter bij jezelf te komen. Deze meditatie is gericht op bewegen, doorstromen en verstillen. Langzaam je lichaam in beweging brengen en je mee laten nemen in het ritme van de muziek. De muziek helpt je om in verbinding te komen met jezelf, met wat je voelt en ervaart. Muziek heeft zo veel kracht, het opent je en raakt je tot diep in je cellen.
Je laten raken en bewegen door muziek, maakt dat je gaat stromen en geeft ademruimte. Dit werkt ontspannend en geeft je het gevoel dat je leeft! We sluiten af met een verstillende meditatie. Heerlijk om zo het weekend in te gaan! We dansen in de fijne sfeer van de Adventskerk met voldoende ruimte om ons heen.
Dit betekent dat het aantal deelnemers beperkt is, vol = vol!
Alleen na bevestiging van je aanmelding kun je deelnemen. Na afloop helaas geen thee.
Datum: 12 december, van 10:00u – 11:30u / Locatie: Adventskerk, Julianalaan 3, Zoetermeer  Deelname €5,=  Aanmelden via email:  zijndoorzien@hotmail.com 

‘Latifa-meditatie’: En richting de herfst, deze keer weer in de Adventskerk met open ramen … een lichaamsgerichte meditatie, die bestaat uit zacht bewegen, aandacht voor de adem, tijd nemen om naar binnen te keren door middel van een begeleide meditatie en stilte. Dit alles met de intentie om in contact te komen met jezelf, met je lichaam, en dat wat in je leeft op dat moment. De meditatie zorgt ervoor dat je meer gaat stromen en uit je hoofd komt. Tegelijk geeft het je meer bewustzijn over jouw manier van ademen, en maakt het je rustig, helder en aanwezig. Vanuit deze aanwezigheid beoefenen we de latifa, oorspronkelijk een gebed vanuit het soefisme. Het is een prachtige begeleide meditatie,  ondersteund door muziek, met een helende werking speciaal in deze onzekere tijd ..!
Locatie: Adventskerk, Julianalaan 3, Zoetermeer /Deelname €5,= (graag gepast) Datum: Zaterdag 17/10 van 10:00 – 11:30u. Inloop vanaf 9:45u. Aanmelden via mail : zijndoorzien@hotmail.com  Aanmelden nodig voor deelname!

‘Hartchakra meditatie’: Op zondag 13 september geef ik s’morgens een lichaamsgerichte meditatie buiten in de natuur. Deze meditatie is voortgekomen uit de eeuwenoude soefitraditie en stelt ons in staat meer vanuit het hart te ervaren.
Het hartchakra staat voor liefde, liefde voor jezelf en liefde voor je omgeving. De meditatie gaat over het reinigen en het openen van het hart, het gaat over geven en ontvangen, en brengt je op de weg van vrede, gezondheid en meer balans. Je bent in balans als je kunt geven en ontvangen vanuit een open hart.
De bewegingen in deze meditatie gaan in alle windrichtingen, noord, oost, zuid en west, waarbij je oude verbruikte energie loslaat en nieuwe schone energie tot je neemt. Vanuit het hart ben je in verbinding met de rest van het lichaam. Het is belangrijk het hart open te houden om alle energie vrij door het lichaam te kunnen laten stromen. Deze meditatie bestaat uit bewegen, verstillen, muziek en vooral … ervaren.
Locatie: de Zoete Aarde, Broekwegzijde 197, Zoetermeer / Deelname: 5,= (graag gepast) Datum: Zondag 13/10 van 10:00 – 11:30u. Aanmelden via mail : zijndoorzien@hotmail.com  Aanmelden nodig voor deelname!

 

Pagina bekijken