Meditaties

Programma najaar 2021:

‘Leven-in-aandacht’:  Iedere eerste zaterdagochtend van de maand is er een meditatie vanuit boeddhistisch-christelijke inspiratieDit bestaat uit mediteren onder begeleiding van muziek, poëzie, woorden ter bezinning, het zingen van mantra’s, een lichaamsgerichte meditatie en momenten van stilte.
Afhankelijk van de covid-19 maatregelen wordt het zingen van mantra’s in deze periode vervangen door het luisteren naar mooie muziek.
Deze meditatie verzorg ik samen met mijn man Toon Vessies, geestelijk verzorger. 
Data: 4/9 – 2/10 – 6/11 – 4/12  Deelname kosteloos, eigen bijdrage voor de kerk is welkom. 
De eerstvolgende bijeenkomst is zaterdag 4 september van 9:30u. – 10:30u. / Inloop vanaf 9:15u. / Na afloop is er thee.
Locatie: Adventskerk, Julianalaan 3, Zoetermeer. 
Vanwege meer afstand tussen de stoelen zijn er minder plaatsen beschikbaar, dus graag op tijd aanmelden via:

email: zijndoorzien@hotmail.com / Alleen na bevestiging van je aanmelding kun je deelnemen!  

NB. In het najaar bieden wij gedurende drie maanden ook meditaties aan in Delft op iedere 3e zaterdag van de maand: 18/9 – 16/10 – 20/11 van 9:30u. – 10:30u. / inloop vanaf 9:15u. / Na afloop is er thee.
Locatie: Koorzolder Lutherse Kerk, Noordeinde 4, Delft. Graag aanmelden op: zijndoorzien@hotmail.com

Mediteren in de natuur:  Zondag blijft voor mij altijd een speciale dag, een dag die uitnodigt om tot rust te komen. Mediteren kan hierbij helpen, de tuin van ‘Moeder Aarde‘ is een heerlijke plek hiervoor. Je kunt er de helende werking van de natuur ervaren, zodat je zintuigen zich als vanzelf meer openen, en er in jou een gevoel van rust en ruimte kan ontstaan. Mediteren betekent met aandacht zijn bij wat ons beweegt … in ons en buiten ons … 
Deze meditatie brengt de focus in het lichaam en op de ademhaling. Een deel ervan bestaat uit zachte oefeningen met als doel de energie in het lichaam meer te laten doorstromen, waardoor je als vanzelf ontspant.
Ik nodig je van harte uit in de ‘Buurttuin Zoete Aarde’, Broekwegzijde 195, Zoetermeer.
Data: zondag 16/5 – 30/5 – 11/7 – 18/7  – 15/8 – 19/9  van 10:00u – 11:15u
Let op: Vanwege weersomstandigheden is 11/7 verplaatst naar 18/7, hierdoor komt 25/7 te vervallen!
Deelname €5,= incl. koffie/thee. Graag aanmelden op via e-mail:  zijndoorzien@hotmail.com

 

Programma wat is geweest  ..

‘Latifa-meditatie’: En richting de herfst, deze keer weer in de Adventskerk met open ramen … een lichaamsgerichte meditatie, die bestaat uit zacht bewegen, aandacht voor de adem, tijd nemen om naar binnen te keren door middel van een begeleide meditatie en stilte. Dit alles met de intentie om in contact te komen met jezelf, met je lichaam, en dat wat in je leeft op dat moment. De meditatie zorgt ervoor dat je meer gaat stromen en uit je hoofd komt. Tegelijk geeft het je meer bewustzijn over jouw manier van ademen, en maakt het je rustig, helder en aanwezig. Vanuit deze aanwezigheid beoefenen we de latifa, oorspronkelijk een gebed vanuit het soefisme. Het is een prachtige begeleide meditatie,  ondersteund door muziek, met een helende werking speciaal in deze onzekere tijd ..!
Locatie: Adventskerk, Julianalaan 3, Zoetermeer /Deelname €5,= (graag gepast) Datum: Zaterdag 17/10 van 10:00 – 11:30u. Inloop vanaf 9:45u. Aanmelden via mail : zijndoorzien@hotmail.com  Aanmelden nodig voor deelname!

‘Hartchakra meditatie’: Op zondag 13 september geef ik s’morgens een lichaamsgerichte meditatie buiten in de natuur. Deze meditatie is voortgekomen uit de eeuwenoude soefitraditie en stelt ons in staat meer vanuit het hart te ervaren.
Het hartchakra staat voor liefde, liefde voor jezelf en liefde voor je omgeving. De meditatie gaat over het reinigen en het openen van het hart, het gaat over geven en ontvangen, en brengt je op de weg van vrede, gezondheid en meer balans. Je bent in balans als je kunt geven en ontvangen vanuit een open hart.
De bewegingen in deze meditatie gaan in alle windrichtingen, noord, oost, zuid en west, waarbij je oude verbruikte energie loslaat en nieuwe schone energie tot je neemt. Vanuit het hart ben je in verbinding met de rest van het lichaam. Het is belangrijk het hart open te houden om alle energie vrij door het lichaam te kunnen laten stromen. Deze meditatie bestaat uit bewegen, verstillen, muziek en vooral … ervaren.
Locatie: de Zoete Aarde, Broekwegzijde 197, Zoetermeer / Deelname: 5,= (graag gepast) Datum: Zondag 13/10 van 10:00 – 11:30u. Aanmelden via mail : zijndoorzien@hotmail.com  Aanmelden nodig voor deelname!

 

Pagina bekijken