Meditaties

Programma voorjaar 2020:

‘Leven-in-aandacht’:  Iedere eerste zaterdagochtend van de maand is er een meditatie vanuit boeddhistisch-christelijke inspiratieDit bestaat uit mediteren onder begeleiding van muziek, poëzie, woorden ter bezinning, het zingen van mantra’s, een lichaamsgerichte meditatie en momenten van stilte.
Deze meditatie verzorg ik samen met mijn man Toon Vessies, geestelijk verzorger.
Locatie is Adventskerk, Julianalaan 3, te Zoetermeer. Deelname is kosteloos, een bijdrage voor de kerk is welkom. Data in 2020: 4/1 – 1/2 – 7/3 – 4/4 – 2/5 – 6/6  Aanvang 9:30uur. Inloop vanaf 9:15uur.
NB. Vanwege de coronacrisis helaas voorlopig geannuleerd.
Hopelijk kunnen we in mei of juni de draad weer oppakken…!

‘Nadabrahma Meditatie’: Actieve meditatie waarbij je eigen stem de ingang is naar verstilling.
Deze meditatie is gebaseerd op een Tibetaanse techniek die oorspronkelijk in de vroege ochtenduren beoefend werd. Maar ook op elk ander uur van de dag werkt de meditatie verbindend en helend.
De meditatie duurt een uur en bestaat uit 3 fasen die allemaal zittend worden beoefend.
In de 1e fase wordt er vanuit een open houding klank gemaakt, die het lichaam in beweging zet en aanzet tot vibratie. Deze vibratie opent en maakt ons sensitief. In de 2e fase volgt er een herhalende beweging vanuit de armen en daarna is er stilte. De werking van deze meditatie is ontspannend, voedend, zuiverend, openend en harmoniserend.
Ervaring met lichaams- of ademwerk heb je niet nodig. Makkelijke kleding is aan te bevelen.
Je bent van harte welkom in de Adventskerk, Julianalaan 3, te Zoetermeer.
Deelname is kosteloos, een bijdrage voor de kerk is welkom.
Graag van te voren aanmelden! Datum: 28/3 van 15:00 – 16:30u. Inloop vanaf 14:45u.
NB. Vanwege de coronacrisis is deze meditatie geannuleerd!

‘Mediteren in de natuur’ De tuin van ‘Moeder Aarde‘ is een heerlijke plek om te mediteren. Je kunt er de helende werking van de natuur ervaren, zodat je zintuigen zich als vanzelf meer openen, en er in jou een gevoel van rust en ruimte kan ontstaan. Mediteren betekent met aandacht zijn bij wat ons beweegt … in ons en buiten ons …
Deze meditatie brengt de focus in het lichaam en op de ademhaling. Een deel ervan bestaat uit zachte oefeningen met als doel de energie in het lichaam meer te laten doorstromen, waardoor je als vanzelf ontspant.
Ik nodig je deze zomer weer van harte uit in de ‘Buurttuin Zoete Aarde’, Broekwegzijde 195, Zoetermeer.
Data volgen / Deelname €5,= incl. koffie/thee. Aanmelden niet nodig.