Meditaties

Programma voorjaar 2020:

‘Leven-in-aandacht’:  Iedere eerste zaterdagochtend van de maand is er een meditatie vanuit boeddhistisch-christelijke inspiratieDit bestaat uit mediteren onder begeleiding van muziek, poëzie, woorden ter bezinning, het zingen van mantra’s, een lichaamsgerichte meditatie en momenten van stilte.
Deze meditatie verzorg ik samen met mijn man Toon Vessies, geestelijk verzorger.
Natuurlijk kunnen ook wij bij het verzorgen van deze samenkomst niet om enkele aanpassingen heen, maar hierdoor laten we ons niet tegenhouden en we gaan ervan uit dat de intentie van het weer samenkomen onze verbinding voedt. Dit houdt o.a. in dat het zingen van mantra’s in deze periode wordt vervangen door het luisteren naar mooie muziek.
Verder kun je dit bij aankomst verwachten: De ingang bevindt zich nu naan de zijkant van de kerk, waar je ook gelijk je handen kunt wassen bij binnenkomst. De stoelen staan op ruime afstand van elkaar en natuurlijk kan een ‘stel’ of familie bij elkaar zitten.
Verder zijn we genoodzaakt door ruimtegebrek om de groep in tweeën te verdelen, we hebben hierbij gekozen voor een vrijdagavond en een zaterdagochtendgroep. Je kunt bij aanmelding je voorkeur aangeven voor vrijdagavond (4 sept) 19:30uur of zaterdagochtend (5 sept) 9:30uur. Na afloop helaas geen thee.                    
Locatie: Adventskerk, Julianalaan 3, Zoetermeer / inloop 15 minuten voor aanvang.
Deelname kosteloos, eigen bijdrage voor de kerk is welkom.

Aanmelden via email: zijndoorzien@hotmail.com / Alleen na bevestiging van je aanmelding kun je deelnemen!

‘Latifa-meditatie’ in de tuin van de Zoete Aarde: Op maandag 1juni (2e Pinksterdag) geef ik s’morgens om 10:00uur een lichaamsgerichte meditatie buiten in de natuur.
De meditatie bestaat uit zacht bewegen, aandacht voor de adem, en de tijd nemen om naar binnen te keren door middel van een begeleide meditatie en stilte. Dit alles met de intentie om in contact te komen met jezelf, met je lichaam, en dat wat in je leeft op dat moment. De meditatie zorgt ervoor dat je meer gaat stromen en uit je hoofd komt. Tegelijk geeft het je meer bewustzijn over jouw manier van ademen, en maakt het je rustig, helder en aanwezig. We eindigen de meditatie met de latifa, een mooie meditatie uit het soefisme en prachtig symbolisch voor deze tijd!
Locatie: de Zoete Aarde, Broekwegzijde 197, Zoetermeer / Deelname: 5,= (graag gepast!)
Inloop vanaf 9:45uur. Aanmelden via mail : zijndoorzien@hotmail.com  Aanmelden nodig voor deelname!

‘Mediteren in de natuur’ De tuin van ‘Moeder Aarde‘ is een heerlijke plek om te mediteren. Je kunt er de helende werking van de natuur ervaren, zodat je zintuigen zich als vanzelf meer openen, en er in jou een gevoel van rust en ruimte kan ontstaan. Mediteren betekent met aandacht zijn bij wat ons beweegt … in ons en buiten ons …  
Deze meditatie brengt de focus in het lichaam en op de ademhaling. Een deel ervan bestaat uit zachte oefeningen met als doel de energie in het lichaam meer te laten doorstromen, waardoor je als vanzelf ontspant.
Ik nodig je deze zomer weer van harte uit in de ‘Buurttuin Zoete Aarde’, Broekwegzijde 195, Zoetermeer.  Data 20/6 – 12/7 – 16/8 – 13/9   Onafhankelijk van elkaar te volgen.
Deelname €5,= (graag gepast!) Aanvang 10:00u.
Deelname alleen bij aanmelden op emailadres: zijndoorzien@hotmail.com

‘Nadabrahma Meditatie’: Actieve meditatie waarbij je eigen stem de ingang is naar verstilling. Deze meditatie is gebaseerd op een Tibetaanse techniek en bestaat uit 3 fasen die allemaal zittend worden beoefend. In de 1e fase wordt er vanuit een open houding klank gemaakt, die het lichaam in beweging zet en aanzet tot vibratie. AUM betekent letterlijk: ‘de bron van nieuw leven’, we zingen de klank naar binnen gericht, als een zoemend geluid. De vibratie opent en maakt ons sensitief voor alles in en om ons heen en heeft een meditatief effect. Het chanten van AUM helpt je daarnaast om te focussen en je bewustzijn van interne spanningen af te brengen. Hierdoor creëer je balans in je lichaam, geest en ziel.
In de 2e fase volgt er een herhalende beweging vanuit de armen en daarna is er stilte.
De werking van deze meditatie is ontspannend, voedend, zuiverend en harmoniserend.
Locatie: Deze keer in de Zoete Aarde, Broekwegzijde 197, Zoetermeer
Kosten €5,= (graag gepast) incl. koffie/thee. Datum: 30/8 van 10:00 – 11:30u.  
Deelname alleen bij aanmelden op emailadres: zijndoorzien@hotmail.com