Meditaties

Programma voorjaar 2020:

‘Leven-in-aandacht’:  Iedere eerste zaterdagochtend van de maand is er een meditatie vanuit boeddhistisch-christelijke inspiratieDit bestaat uit mediteren onder begeleiding van muziek, poëzie, woorden ter bezinning, het zingen van mantra’s, een lichaamsgerichte meditatie en momenten van stilte.
Deze meditatie verzorg ik samen met mijn man Toon Vessies, geestelijk verzorger.
Natuurlijk kunnen ook wij hierbij niet om enkele ‘corona-proof’ aanpassingen heen, maar hierdoor laten we ons niet tegenhouden en we gaan ervan uit dat de intentie van het weer samenkomen onze verbinding voedt ..!
Dit kun je bij aankomst verwachten: De ingang van de kerk bevindt zich nu aan de zijkant van de kerk, waar je ook gelijk je handen kunt wassen bij binnenkomst. De stoelen staan op ruime afstand van elkaar, waarbij een ‘stel’ of familie natuurlijk bij elkaar zitten. Dit betekent voor het geheel dat er minder plaatsen beschikbaar zijn, dus graag op tijd aanmelden! Verder wordt het zingen van mantra’s in deze periode vervangen door het luisteren naar mooie muziek.
De eerstvolgende bijeenkomst is zaterdag 7 november van 9:30u. – 10:30u. / Inloop vanaf 9:15u. Na afloop is er helaas geen thee. Locatie: Adventskerk, Julianalaan 3, Zoetermeer /Deelname kosteloos, eigen bijdrage voor de kerk is welkom.
Aanmelden via email: zijndoorzien@hotmail.com / Alleen na bevestiging van je aanmelding kun je deelnemen!

‘Hartchakra meditatie’: Op zondag 13 september geef ik s’morgens een lichaamsgerichte meditatie buiten in de natuur. Deze meditatie is voortgekomen uit de eeuwenoude soefitraditie en stelt ons in staat meer vanuit het hart te ervaren.
Het hartchakra staat voor liefde, liefde voor jezelf en liefde voor je omgeving. De meditatie gaat over het reinigen en het openen van het hart, het gaat over geven en ontvangen, en brengt je op de weg van vrede, gezondheid en meer balans. Je bent in balans als je kunt geven en ontvangen vanuit een open hart.
De bewegingen in deze meditatie gaan in alle windrichtingen, noord, oost, zuid en west, waarbij je oude verbruikte energie loslaat en nieuwe schone energie tot je neemt. Vanuit het hart ben je in verbinding met de rest van het lichaam. Het is belangrijk het hart open te houden om alle energie vrij door het lichaam te kunnen laten stromen. Deze meditatie bestaat uit bewegen, verstillen, muziek en vooral … ervaren.
Locatie: de Zoete Aarde, Broekwegzijde 197, Zoetermeer / Deelname: 5,= (graag gepast) Datum: Zondag 13/10 van 10:00 – 11:30u. Aanmelden via mail : zijndoorzien@hotmail.com  Aanmelden nodig voor deelname!

‘Latifa-meditatie’: En richting de herfst, deze keer weer in de Adventskerk met open ramen … een lichaamsgerichte meditatie, die bestaat uit zacht bewegen, aandacht voor de adem, tijd nemen om naar binnen te keren door middel van een begeleide meditatie en stilte. Dit alles met de intentie om in contact te komen met jezelf, met je lichaam, en dat wat in je leeft op dat moment. De meditatie zorgt ervoor dat je meer gaat stromen en uit je hoofd komt. Tegelijk geeft het je meer bewustzijn over jouw manier van ademen, en maakt het je rustig, helder en aanwezig. Vanuit deze aanwezigheid beoefenen we de latifa, oorspronkelijk een gebed vanuit het soefisme. Het is een prachtige begeleide meditatie,  ondersteund door muziek, met een helende werking speciaal in deze onzekere tijd ..!
Locatie: Adventskerk, Julianalaan 3, Zoetermeer /Deelname €5,= (graag gepast) Datum: Zaterdag 17/10 van 10:00 – 11:30u. Inloop vanaf 9:45u. Aanmelden via mail : zijndoorzien@hotmail.com  Aanmelden nodig voor deelname!

 

Pagina bekijken